راهنما تنظیم فیلد فرم در فرم ساز
بررسی فیلد فرم و نحوه تنظیم آن جهت بازخوانی اطلاعات فرم دیگر
فیلد فرم در فرم ساز آنلاین
فیلد فرم یکی از قابلیتهای مهم در نرم افزار ساخت فرم آنلاین است که به کاربران اجازه میدهد اطلاعات ثبتشده در فرمی دیگر را بازخوانی کرده و در فرم جدید نمایش دهد. این فیلد به نوعی همچون پل ارتباطی میان دو فرم مختلف عمل میکنند و دسترسی به اطلاعات از پیش ثبتشده را آسانتر میسازند. برای مثال، در یک سیستم مدیریت مشتری، اگر فرمی برای ثبت اطلاعات مشتریان و فرمی دیگر برای پیگیری سفارشات داشته باشیم، با استفاده از فیلد فرم میتوان اطلاعات مشتری را بهطور خودکار در فرم پیگیری سفارشات نمایش داد. این ویژگی کمک میکند تا نیازی به وارد کردن اطلاعات تکراری نباشد و دادههای مرتبط به راحتی بهروزرسانی و دسترسیپذیر باقی بمانند.
برای استفاده از این فیلد، نیاز به تنظیماتی است که اتصال فیلد فرم به فرم مبدا و بازخوانی اطلاعات از آن را ممکن کند. این تنظیمات شامل تعیین فرم مبدا، انتخاب فیلد عنوان، انتخاب فیلد توضیحات، انتخاب فیلد تصویر،
انتخاب نوع دادههایی که باید بازخوانی شوند و شرط نمایش اطلاعات است.
در ادامه، به نحوه اعمال این تنظیمات و مراحل لازم برای راهاندازی فیلد فرم جهت بازخوانی اطلاعات از فرمهای دیگر، بهطور کامل میپردازیم.
ویدئو چگونگی تنظیم فیلد فرم
در ویدئو زیر خواهید دید که چگونه میتوان فیلد فرم را در یک فرم قرار داد و تنظیمات آن را اعمال کرد و در نهایت اطلاعات فرم دیگر را بازخوانی کرد.
همانطور که در بالاتر گفته شد تنظیمات مربوط به این فیلد شامل چند بخش میشودکه با انتخاب این فیلد و قرار دادن آن در صفحه طراحی و کلیک بر روی قسمت تنظیمات فیلد مشاهده خواهید کرد که در ادامه به بررسی هر یک این موارد خواهیم پرداخت.
- انتخاب فرم: در مرحله اول تنظیم فیلد فرم بایستی این گزینه اعمال شود. یک لیست کشویی شامل تمام فرم های موجود در پنل اپراتور که از این میان باید یک فرم به عنوان فرم مبدا جهت نمایش اطلاعات در این فرم انتخاب شود.
- انتخاب فیلد عنوان: پس از انتخاب فرم مورد نظر، فیلدهای فرم انتخاب شده در قسمت قرار میگیرد. با انتخاب فیلد مورد نظر به عنوان "فیلد عنوان" زمانی که بر روی فیلد فرم کلیک شود مقادیر ثبت شده این فیلد به صورت لیست نمایش داده میشود.
- انتخاب فیلد توضیحات: با انتخاب یکی از فیلدهای فرم مبدا به عنوان فیلد توضیحات، در زمان نمایش فیلد فرم، مقادیر فیلد انتخاب شده به عنوان توضیحات در زیر عنوان قرار میگیرد. لازم به ذکر است که استفاده از این گزینه اختیاری است.
- انتخاب فیلد تصویر: با انتخاب یکی از فیلدهای "ضمیمه" از فرم مبدا به عنوان فیلد تصویر، با کلیک روی فیلد فرم در زمان ثبت اطلاعات، تصاویر نیز در کنار عنوان و توضیحات نمایش داده میشود. لازم به ذکر است که استفاده از این گزینه اختیاری است.
- شرط نمایش اطلاعات: با اعمال شرط گذاری بر روی فیلد فرم می توانید مشخص نمایید که کدام داده هایی از فیلد مبداء قابل انتخاب باشد. در واقع شرط بر روی نمایش اطلاعات ثبت شده از فرم مبدا اعمال میشود و بر اساس آن شرط اطلاعات از فرم مبدا خوانده و نمایش داده میشود تا کاربر از میان آنها گزینه مورد نظر خود را انتخاب کند.
- اتصال به فیلدها: در این قسمت می توان تنظیم کرد که بعد از انتخاب یکی از عنوان ها در لیست فیلد فرم، چه اطلاعاتی از فیلد فرم انتخاب شده در فیلدهای همین فرم قابل جایگذاری باشد و در واقع تعیین میشود که اطلاعات کدام فیلد مبدا در کدام فیلد مقصد جایگذاری شود. هر فیلد میتواند به فیلد هم نوع خود متصل شود و فیلد برچسب را میتوان به یکی از قالب های چاپ فیلد مبدا جهت نمایش اطلاعات متصل کرد که در ادامه این بخش را توضیح خواهیم داد.
نمایش اطلاعات فرم مبدا در فیلد برچسب با استفاده از قالب چاپ
همانطور که بالاتر به آن اشاره شد میتوان اطلاعات فرم مبداء را در قالب چاپ در فرم مقصد به نمایش در آورد؛ این ویژگی در فرم آنلاین به زیبایی و حرفه ای تر شدن فرم کمک شایانی میکند.
برای انجام این کار کافیست که برای فرم مبدا یک قالب چاپ ایجاد کنید و داده هایی که نیاز دارید نمایش داده شود را در قالب چاپ قرار دهید. در صورتی که به این تنظیمات این بخش تسلط ندارید میتوانید "راهنمای تنظیم قالب چاپ" را مشاهده کنید.
بعد از طراحی قالب چاپ در فرم مبداء بایستی در فرم مقصد یک فیلد برچسب قرار داده و از بخش "اتصال به فیلدها" این دو مورد را به هم متصل کرد. یعنی فیلد برچسب از فرم مقصد به قالب چاپ از فرم مبداء متصل کرد.
در این حال در زمان ثبت فرم، با انتخاب یکی از عناوین نمایش داده شده در فیلد فرم، بلافاصله اطلاعات مربوط به همان فرم ثبت شده از فرم مبدا در برچسب نمایش داده میشود.
برای درک بهتر این بخش در ویدئوی بالا از دقیقه 10 به این موضوع پرداخته ایم که میتوانید مشاهده کنید.
لازم به ذکر است که در اتصال فیلدها به یکدیگر میتوان باقی موارد را در کنار این قابلیت به هم متصل کرد و اتصال فیلد برچسب و قالب یکی از موارد میباشد
به عنوان مثال می توانید نمونه نمایش اطلاعات فرم مبدا در فیلد برچسب با استفاده از قالب چاپ را مشاهده نمایید.
چند نکته مهم:
- 1. اگر داده های فرم مبدا (که اطلاعات آن باید در فیلد فرم نمایش داده شود) نباید خارج از سایت دیده شود باید از زبانه تنظیمات، منوی دسترسی، گزینه "فرم بصورت عمومی و خارج از سیستم قابل دسترس باشد"غیر فعال باشد و یا از ابتدا در زبانهی اشتراک گذاری لینک برایش ساخته نشود
- 2. اگر فرم مبدا نباید بیرون از سایت نمایش داده شود ولی فرم مقصد بیرون از سایت نیز نمایش داده شود، باید از زبانه تنظیمات، منوی دسترسی، گزینه "فرم بصورت عمومی و خارج از سیستم قابل دسترس باشد" فعال باشد و از بخش اشتراک گذاری گزینه نمایش فقط در سایت را زده و خالی ذخیره شود؛ این بدان معناست که نباید برای فرم لینک ساخته شود.
- 3. اگر مدیر پنل بخواهد فرمی که شامل فیلد فرم است (فرم مقصد)، درون سیستم و توسط اپراتور دیگری ثبت اطلاعات بشود ولی اپراتور به فرم مبدا دسترسی نداشته باشد در بخش طراحی فرم، از قسمت تنظیمات
فیلد فرم گزینه "انتخاب بدون در نظر گرفتن دسترسی کاربر" را فعال کنید
در صورتی که بخواهید فرم مبدا در بخش ارسالی برای کاربر نمایش داده شود، از بخش دسترسی ها، دسترسی کاربر به این فرم را فعال کنید.
اطلاعات فرم مبدا برای کاربر بر اساس دسترسی که به فرم مبدا داده شده است نمایش داده می شود - 4. در صورتی که فرمی را به قسمت بایگانی منتقل کرده اید ولی بخواهید در فیلد فرم اطلاعاتی از این فرم خوانده شود، در تنظیمات فیلد فرم گزینه "انتخاب از بایگانی" را فعال کنید.