محدودیت ثبت فرم در فرم ساز

ساخت فرم آنلاین با اعمال محدودیت بر اساس نیاز

فرم افزار

محدودیت ثبت اطلاعات در فرم ساز فرم‌ افزار

بی شک یکی از مهمترین بخش‌های طراحی یک فرم یا پرسشنامه‌ی آنلاین اعمال کردن محدودیت بر روی آن است. بخشی که بتوان برای افراد محدودیت ثبتی در نظر گرفت و مانع از این امر شد تا بتوانند بیش از دسترسی که به آن‌ها تعلق گرفته اقدام به ثبت اطلاعات در یک فرم کنند.
به عنوان مثال یک گروه فراخوان می‌دهد که نیاز به تعداد 100 نیروی کاری دارد و اولویت با کسانیست که زودتر فرم را پر کرده و مشخصات خود را ثبت کنند. طراح فرم در فرم ساز بایستی محدودیت در تعداد ثبت برای فرم را اعمال کند تا فرم‌ های ثبتی از این تعداد بیشتر نشوند و اجازه‌ی ثبت اطلاعات از صدمین نفر به بعد صلب شود. یا استاد دانشگاهی برای برگزاری یک آزمون آنلاین برای یک گروه درسی بایستی محدودیت ثبت فقط بر اساس شماره دانشجویی افراد و در بازه‌ی زمانی مورد نظر را اعمال کند تا افراد دیگری نتوانند در این آزمون شرکت کنند. این کار باعث می‌شود تا دانشجویان فقط در زمان مقرر شده و با حداقل امکان تقلب در آزمون شرکت کنند.
اما چگونه این امکان وجود دارد تا بتوان محدودیت‌های منحصر به شرایط خود را در هنگام ساخت فرم آنلاین اعمال نماییم؟
فرم ساز فرم‌ افزار این قابلیت را برای طراح فرم فراهم آورده تا به راحتی فرم دلخواه خود را طراحی و بدون نگرانی از مواجه شدن با حجم زیادی از اطلاعات محدودیت لازم را در هنگام ساخت فرم اعمال و آن را در اختیار افراد قرار دهند.
در ادامه آموزش خواهیم داد که چگونه این محدودیت‌ها قابل اعمال هستند.

محدودیت فیلد یکتا

فیلد های یکتا به دو صورت قابل پیاده سازی هستند:
1.همه اطلاعات فیلدهای یکتا وجود داشت:
گاهاً پیش می‌آید تا یک فرد فرمی را چندین بار پر کند. به عنوان مثال برای فرم آنلاین خرید بلیط کنسرت شماره همراه و کد ملی الزامیست و برای هر کد ملی و آدرس ایمیل فقط امکان خرید یک بلیط وجود دارد ولی شخصی با وارد کردن هر بار آدرس ایمیل تکراری و کد ملی افرادی که قصد تهیه بلیط برایشان را دارد اقدام به خرید می‌کند در این حالت سیستم به فرد اجازه‌ی‌خرید بلیط می‌دهد و برای ایجاد چنین قابلیتی طراح فرم از زبانه‌ی تنظیمات فرم و بخش محدودیت ثبت قابلیت "اگر اطلاعات تمام فیلدهای یکتا وجود داشت، اجازه ثبت نباشد" را بایستی فعال نماید.
2.یکی از اطلاعات فیلدهای یکتا وجود داشت:
همچنین در زمانی که نیاز باشد هم کد ملی و هم آدرس ایمیل فقط یکبار ثبت شود طراح بایستی از زبانه‌ی تنظیمات قابلیت "اگر اطلاعات تمام فیلدهای یکتا وجود داشت، اجازه ثبت نباشد" در ادامه می‌توان در کادر مربوط به فیلد یکتا متنی که هنگام ثبت اطلاعات تکراری نمایش داده می‌شود را مشخص کند.

فرم افزار

محدودیت ارسال در فرم ساز

ثبت یک فرم برای هر آی‌پی: با فعال کردن این گزینه با هر آی پی فقط یکبار امکان ثبت اطلاعات در فرم وجود دارد.
به عنوان مثال اگر قصد برگزاری نظرسنجی اینترنتی دارید این محدودیت گزینه‌ی خوبی است اما اگر در چارچوب یک شرکت اگر از اینترنت مشترک استفاده می‌کنید در نظر داشته باشید که آی پی تمامی دستگاه‌ها یکسان است که بهتر است از گزینه‌های دیگر استفاده کنید.

ثبت یک فرم برای هر کاربر: با فعال کردن این گزینه برای یک فرم، کاربران تعریف شده در سیستم فقط امکان ثبت یک فرم را خواهند داشت.

ثبت یک فرم برای هر دستگاه: با فعال کردن این گزینه برای یک فرم از هر دستگاه(کامپیوتر،تلفن همراه، لپ تاپ و…) فقط یکبار امکان ثبت اطلاعات وجود دارد.

فرم افزار

همچنین در کادر مربوط به محدودیت ثبت می‌توان پیام حاوی اعلام وجود محدودیت را به ثبت کننده‌ی فرم نمایش داد.

محدودیت بازه‌ی زمانی

با مشخص کردن یک "تاریخ شروع" به همراه زمان دقیق و یک "تاریخ پایان" به همراه زمان دقیق آن می‌توان برای ثبت فرم بازه‌ی زمانی در نظر گرفت. به عنوان مثال معلمی قصد دارد در بازه ی زمانی 10:15 تا 11 آزمون آنلاین با استفاده از فرم ساز فرم‌ افزار برگزار کند. دانش‌آموزان اگر در زمانی غیر از این بازه اقدام کنند آزمون آنها ثبت نخواهد شد و متنی که معلمشان در کادر مربوط به این نوع محدودیت نوشته به آن‌ها نمایش داده خواهد شد.
یا یک شرکت، سازمان و حتی مدرسه اگر قصد ثبت‌نام داشته باشد و نیاز به تعریف بازه‌ی زمانی باشد می‌تواند از این قابلیت استفاده نماید.

فرم افزار

محدودیت زمانی

هنگامی که قصد داشته باشید به افراد مدت زمان مشخص برای ثبت فرم اختصاص دهید کافیست از بخش محدودیت زمانی مدت زمان را به صورت دقیقه در کادر "زمان مجاز برای ثبت فرم" وارد نمایید. همچنین از بخش‌های مشخص شده می‌توان پیام نمایشی قبل و بعد از زمان تعیین شده را یادداشت کرد و برای ثبت اتوماتیک بعد از پایان زمان ، گزینه "ثبت خودکار در صورت اتمام زمان" را فعال کرد.

فرم افزار

محدودیت تعداد ثبت در فرم ساز

بدیهیست که با وارد کردن تعداد در کادر مربوط به تعداد ثبت امکان ثبت اطلاعات بیشتر برای افراد و کاربران امکان‌پذیر نخواهد بود و در زمان ثبت اطلاعات با پیامی که در کادر مربوط به محدودیت تعداد ثبت نوشته شده توسط طراح فرم، مواجه خواهند شد و می توان این محدودیت را در بازه زمانی، هر ساعت، روزانه، هفتگی، ماهانه یا برای همیشه در نظر گرفت..
به عنوان مثال اگر قصد فروش کالا و خدماتی را دارید و تعداد فروش آن برای هر روز محدود است می‌توانید از این محدودیت استفاده کنید و تعداد کالا و خدمات را از پیش تعیین کنید.

فرم افزار

محدودیت بر اساس مقدار تعیین شده

این محدودیت این امکان را به شما میدهد یک لیست ابتدا تعریف نمایید و با انتخاب یک فیلد مشخص کنید که چه اطلاعاتی مجاز به ثبت در آن هستند. حتی می‌توانید مشخص کنید از هر پارامتر لیست چند فرم می‌تواند ثبت شود. به عنوان مثال معلم یا استاد دانشگاه فرمی ایجاد کرده و آن را در اختیار دانشجویان قرار داده است اما دانشجویان دیگری که مربوط به این استاد نیستند اقدام به ثبت اطلاعات می‌کنند برای حل این مشکل می‌توان با استفاده از این محدودیت، مشخص نمود کدام شماره دانشجویی‌ها مجاز به ثبت اطلاعات هستند.

فرم افزار

همچنین با استفاده از گزارش موجود در این بخش می‌توانید مشاهده نمایید چه تعداد فرم برای پارامتر لیست تعریفی، ثبت شده است.